ARTIKLER


Kommissionens revisionschef går

Julius Muis, EU-Kommissionens interne revisionschef forlader sin arbejdsplads 1. april næste år - efter kun to år på posten.


Af Bettina Berg
26. juni 2003

Kommissionens regnskabsafdeling mister endnu en reformvenlig medarbejder, når revisionschefen Julius Muis tager afsked med sin arbejdsplads den 1. april til næste år. Revisionschefen skriver i et brev, dateret den 11. juni, til sin overordnede, reformkommissæreren Neil Kinnock, at april til næste år er et passende tidspunkt. Til den tid slutter nemlig den forberedende fase af Kommissionens arbejde med at reformere regnskabssystemet og så kan Kommissionen passende vurdere, hvad der er gået godt og finde en ny person til det videre arbejde.


Muis er kendt som en skarp kritiker af både Kommissionens regnskabssystem og af det reformarbejde, som skal gøre det bedre. Han har i flere omgange støttet Marta Andreasen, Kommissionens regnskabschef som blev suspenderet sidste år, fordi hun fortalte Parlamentet om problemer i Kommissionens regnskaber. Derfor har hans tidlige afsked også rejst spørgsmål om hvordan, det står til med reformerne i Kommissionen.


Marta Andreasen siger til EUobserver.com, at hun er overrasket over Julius Muis’ afskedsbegæring.

»Dette er det sidste slag mod reformeringen af EU’s regnskabssystem,« siger hun.


Muis har i flere breve sat store spørgsmålstegn ved regnskabssystemet og de kommissærer, der skal kontrollere og styre det. Kort efter EU-Parlamentet i marts i år havde godkendt regnskabet for 2001, beskyldte Muis således Kommissionen for at overdrive sit kendskab til regnskabets kvalitet. Sidste år beskyldte Muis Kommissionens regnskabsafdeling for at have en »udpræget mangel på kvalificerede medarbejdere« og »en begrænset tankegang«.

(EUobserver.com/ bet)