ARTIKLER


Korruption for begyndere

NOKIA har foræret en række EU-journalister mobiltelefoner i det formodentlige håb, at det vil føre til en mere positiv omtale af Finlands formandskab. Men vil journalisterne levere telefonerne tilbage?
Af Pelle Christy Geertsen
17. august 2006

I forbindelse med det finske EU-formandskab, som trådte i kraft 1/7, er der blevet uddelt helt nye Nokia E61-mobiltelefoner til en række EU-journalister i Bruxelles, ifølge Ritzau. På den måde håber man sikkert på en mere positiv dækning af Finlands formandskab.

Officielt hedder det at det er for at tilbyde journalisterne en mulighed for at kommunikere – personligt mener jeg, at det minder uhyggeligt meget om korruption. Pænt og nydeligt pakket ind, men bliver det bedre af det?

Godt nok siges det at telefonerne skal leveres tilbage, når det finske formandskab slutter – men da journalisterne ikke har skullet skrive under på at de vil levere telefonen tilbage eller at de overhovedet har modtaget en telefon, så er det nok mere at betragte som en gave.

Kun tiden vil vise om prisen for en journalist virkelig er så lav som en mobiltelefon.

Jeg tror og håber ikke, det er tilfældet –men det er sådan set også mindre vigtigt. Det helt store problem er forsøget på at »købe« journalister i forbindelse med EU-formandskabet.

En engelsk hjemmeside havde meget kløgtigt refereret til sagen med en lettere omskrivning af Nokias slogan ’Connecting people’ (forbinder mennesker) til det mere passende: Connecting people to corruption (forbinder mennesker med korruption).

Pelle Christy Geertsen, medlem af JuniBevægelsens ledelse