ARTIKLER


Vil nedsætte propaganda-kommission

Karin Riis-Jørgensen vil have nedsat en kommission, som i god tid kan forberede vælgerne på, at de danske forbehold skal afskaffes.
Af Sven Skovmand
28. december 2005

Venstres medlem af EU-Parlamentet, Karin Riis-Jørgensen, er tilsyneladende blevet bekymret over at et stigende antal danskere ønsker at bevare forbeholdene i EU-samarbejdet.

Ifølge Børsen for 6.12.2005 vil hun have nedsat en forbeholdskommission, som kan »forberede vælgerne til et fremtidigt opgør med EU-forbeholdene.«

Karin Riis-Jørgensen ønsker at kommissionen skal udrede hvad forbeholdene betyder, så »vi er klædt ordentligt på den dag, der skal ske en langsigtet afklaring af forbeholdene.«

Samtidig ønsker hun at kommissionens udredning skal føres a jour hvert år i takt med udviklingen i EU-samarbejdet. Alle fakta skal ligge på bordet, når forbeholdene skal til folkeafstemning, siger hun.

Ja, vi kan vist roligt gå ud fra at en kommission som den, der foreslås af Karin Riis-Jørgensen, vil blive nedsat på en måde, så den udelukkende arbejder på at sikre et ja-flertal ved de kommende afstemninger.

Men behøver ja-politikerne virkelig at have en kommission til at klare dette problem? Det skulle da være let at finde embedsmænd, der vil lave det fornødne beskidte arbejde.