ARTIKLER


Kritik af Barroso mødt med skældsord

Nigel Farage fra UKIP har rejst anklager om inhabilitet mod Barroso. Det var ikke populært hos en del medlemmer af EU-parlamentet.
Af EUobserver.com
30. juni 2005

“Uanstændigt” og ”politisk hærværk”. Det var nogle af de skældsord, der mødte de EU-parlamentsmedlemmer, som den 25. maj rejste anklager om inhabilitet mod Kommissionsformand Jose Manuel Barroso, oplyser www.euobserver.com

Det britiske medlem Nigel Farage fremlagde et forslag, der kræver fuld offentlighed omkring de invitationer og gaver som kommissærerne modtager. I sit indlæg gentog Farage afsløringerne af, at Barroso holdt ferie hos den græske milliardær og skibsreder Spiros Latsis i august sidste år.

Barroso svarede ikke på de konkrete anklager, men sagde, at Farages forslag ”overskred grænsen mellem demokrati og demagogi”.

Selv om andre EU-parlamentsmedlemmer hånede Farage, afsendte de dog samtidig diplomatiske advarsler til Kommissionen. Talsmanden for den Liberale Gruppe, Graham Watson, sagde at de eksisterende regler skulle være tydelige omkring invitationer til ophold og lignende, og talskvinden for Den Grønne Gruppe kritiserede Barroso for at lade kommissæren for konkurrence, Neelie Kroes, beholde sin post, selv om hun samtidig er bestyrelsesmedlem i en lang række hollandske firmaer.