ARTIKLER


Forbehold står for fald

Meningsmåling viser, at der er et stort flertal for at afskaffe forsvarsforbeholdet, mens flertallet er lille for at afskaffe Kronen, og stillingen er lige for de to sidste forbehold.
Af Michael Voss
30. juni 2005

Der er vælgerflertal for at afskaffe Danmarks EU-undtagelser over for forsvarssamarbejdet og euroen. Og lige mange danskere siger ja og nej til at afskaffe forbeholdet over for EU's rets- og udlændingepolitik, skriver Kristeligt Dagblad 21.6.2005.

Det viser en meningsmåling, som Catinét Research har lavet for Ritzau i dagene op til sidste uges topmøde blandt 1004 vælgere.

Der er størst flertal for at afskaffe forsvarsforbeholdet, nemlig på godt 51 procent, mens godt 28 procent er imod. Her er hver femte dansker i tvivl. Knap 48 procent vil afskaffe kronen til fordel for euroen, mens godt 43 procent er imod at indlemme Danmark i den fælles valuta. Her er kun hver 10. i tvivl.

Lige mange vil afskaffe undtagelsen fra den fælles rets- og udlændingepolitik som beholde den, nemlig knap 38 procent. Her er hver fjerde i tvivl.