ARTIKLER


EU-formand på dybt vand

Formanden for EU-Kommissionen, Barroso, har fået problemer, efter at det er afsløret, at han har taget imod en uges gratis ferie på en lystyacht, der tilhører en græsk mangemilliardær.
Af Sven Skovmand
3. maj 2005

Formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso har skabt røre, efter at det er kommet frem i den tyske avis Die Welt, at han i august 2004 holdt en uges gratis ferie sammen med sin familie på en 51 meter lang yacht, der tilhørte den græske mangemilliardær Spiros Latsis, der flere gange har drevet forretninger med EU.

Barroso og Latsis er gamle bekendte, idet de begge studerede i Genova i Italien i 1970'erne. Men lederen af den socialistiske gruppe i EU-Parlamentet, Martin Schulz, finder ikke, at Barrosos optræden har været sømmelig.

Schulz kræver, at han forklarer sig over for formændene for Parlamentets politiske grupper. Han ønsker også, at der etableres et udvalg, der kan beskæftige sig med, hvordan ledende EU-folk skal optræde.

Nigel Farrage fra det engelske EU-modstanderparti UKIP, er heller ikke tilfreds med Farroso. Han siger, at han lige så godt kunne spise frokost med en russisk gangster og hævde, at det ikke påvirkede hans politik.