NOTAT er lukket som medie. Alle aktiviteter er flyttet over i Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), hvor vi viderefører arbejdet med kritisk folkeoplysning og journalistik om EU, demokrati og Europa.
Nærøsten er en del af Middelshavsområdet. Dermed kan vi sige, at konflikten mellem Israel og Palæstina foregår i Europas baggård. Men EU's udenrigspolitik bliver sjældent en ledetråd, som gør det lettere at forstå og tage stilling til den mangeårige konflikt.
Omkring 2% - svarende til 2 milliarder kroner - af de varer, der importeres til EU fra Israel, kommer i virkeligheden fra bosættelser på Vestbredden. Logikken ville være at forbyde import af varer produceret i bosætterområder. Men så enkelt er det ikke.
NOTAT sætter i dette nummer fokus på EU's rolle i de sammensatte problemer, som tegner sig i de besatte områder. Læs bl.a. analyse af en NGO-arbejder i Jerusalem, interview med den tidligere chef for EU's våbenagentur og interview med den fungerende israelske ambassadør i Danmark.
Leder: Mellemøsten og din næste avocado
Palæstina - en menneskeskabt humanitær krise
EU's handel modarbejder EU's udenrigspolitik
"Israel må skifte kurs"
Tvivl om to-statsløsning
Dybt rystet, tæt knyttet
Fanget i kynisme
EU under dobbeltild
EU's risiko
Skovmands notater
Israel ønsker blot forhandling
Maraton i Betlehem