MAGASINER


NOTAT om EU og fødevarer

April 2007

Man hører om nitrit og nitrat, om vitaminslik, salmonella og genetisk ændret mad. Stort set altid er der en EU-side af sagen. Varernes frie bevægelighed giver masser af gnidninger.

EU har overtaget lovgivningen vedrørende det indre marked, og som følge deraf også hovedparten af lovgivningen om fødevarer. Vi giver et overblik over de historiske milepæle undervejs, herunder baggrunden for den særlige danske miljøgaranti-debat, og vi kaster kritisk lys på EU's magtfulde fødevaremyndighed i den italienske by Parma.

God læse lyst!


Artikler:

Leder: Maden og magten

Turbo på godkendelse af kemi i maden

Parlamentet kræver åbenhed

En speget sag i Parma

Industriens ønskeseddel

Sunde fødevarer kræver sundt landbrug

Funky foodsbølgen kommer nærmere

Forbrugerrådet. Et kolossalt nederlag

Og hvad så? Politisk konfrontation

En million underskrifter for GMO-mærkning

GMO: Er det sundhedsfarligt?

Ernæringsmærke kan blive varm kartoffel

Et, to, mange økomærker

Transfedtsyrer: Kommissionen anlægger sag mod Danmark

Miljøgarantien: Fatamorgana eller virkelighed?

Salmonella i udenlandsk kød

Tilsætningsstoffer og E-numre

 

Bestil abonnement