ARTIKLER


Her er EU's nye hær

Der er for meget nøl fra EU’s side, når det kommer til at opbygge en uovervindelig og fredsskabende EU-hær. Derfor har vi på bagsiden sat os for at hjælpe Kommissionsformand Jean-Claude Juncker med at opfylde hans drøm ved at sætte et stærkt hold.


Af Tine Toft Jørgensen
1. juli 2015

En EU-hær har lange udsigter, hvis man spørger EU-eksperterne. Der er ikke opbakning til at afgive den slags suverænitet fra medlemslandene, det har ikke demokratisk gang på jorden, og det er praktisk svært at forestille sig, lyder kritikken. Bla bla bla. Det skyldes simpelthen mangel på fantasi – noget, som bagsidens krigsskribenter heldigvis har masser af.

Langue de l’Armée
Det første, der skal på plads, er kommando-sproget. Her er der ingen vej udenom verdenssproget, poesiens, kærlighedens og bureaukratiets sprog: Fransk. Det kræver en hær af tolke, men det bliver nemt at finde i Danmark, hvor vi behandler vores udenlandske tolke særligt godt.

Commander in Chief
Som hærfører foreslår vi naturligvis det kendte britiske ansigt Lady Catherine Ashton. Hun laver alligevel ikke noget, nu når Udenrigsposten er blevet overtaget, og hun er kendt for sin slagkraftighed og politiske evner. Med hende i spidsen vil Moldova og Georgien snart være indlemmet i EU, Rusland tæmmet, Israel-Palæstina konflikten være løst og krigen i Syrien vil være slut på ingen tid.

Ashton Gaddafi

Das Panzerkommandant
Udover alt det slatne engelsk og franske, er det også ret vigtigt, at der er et par hærførere imellem, der taler et stærkt og inspirerende tysk. Som 1. tankfører foreslår vi Ska Keller – den tidligere kvindelige tyske formandskandidat for den Grønne gruppe i EU-Parlamentet. Hun vil med sin grønne signaturblazer og i bedste bæredygtige stil sørge for, at tanksene kører på biobrændsel, og hun har masser af erfaring med at bokse med hvide gamle mænd som Jean-Claude Juncker.

Keller

Diplomaaten
Som mægler mellem sprog og soldater fra alle mulige nationaliteter, er det alligevel vigtigt at have en pragmatisk, ukarismatisk og EU-typisk hvid mand ved roret. Det kan kun blive Herman Van Rompuy. Den tidligere belgiske formand for topmøderne kan med sine haikudigte også vise sig at være manden, der fremover skal stå i spidsen for at kode samtlige kommandoer via haiku.

683112 1

Il spezialiste della comunicazione
Alle ved, at man vinder krige med kommunikation i dagens informationssamfund. Vil man vinde noget, skal man eje, styre og elskes af medierne. Her er italienske Silvio Berlusconi det oplagte valg.

177093 Muammar Gaddafi And Italys Prime Minister Silvio Berlusconi Leave Ciam 1

Izlūkošanas (baltisk CIA)
Den vigtigste tommelfingerregel, når man fordeler topposter i EU, er fordelingen. Når både kvinder, socialdemokrater, nordeuropæere og sydeuropæere har fået en post, er Østeuropa den eneste brik, der mangler. Derfor skal de baltiske lande selvfølgelig stå i spidsen for spiontjenesten. De har heller ikke så langt til Rusland.
Det var så lidt Juncker.

Juncker Gadaffi

Artiklen er skrevet af NOTAT's bagsideredaktion. Humor kan forekomme.