ARTIKLER


Den nye kommissær for klima og energi Miguel Arias Cañete

Flere artikler
Gå til forside

Kategorier:

EU får ingen klimakommissær

Der kommer ingen ny klimakommissær i EU. I stedet for en ny kommissær ansvar for både klima og energi.


Af Sven Skovmand
29. september 2014

SKOVMANDS NOTATER. Connie Hedegaards får ingen efterfølger som klimakommissær, idet posten er nedlagt i den nye kommission, og opgaverne i fremtiden skal løses af en kommissær, der både får ansvaret for klima og energi. Og det bliver ikke bedre af, at den nye kommissær  Miguel Arias Cañete, har en fortid i oliebranchen, idet han indtil 2011 var direktør for det spanske selskab Petrolifera Ducar, der solgte olie til tankskibe i Middelhavet. 

Det skriver Information torsdag den 11. september 2014 i artiklen »Tidligere oliedirektør skal styre klima og energi for EU«. Her citerer man også Connie Hedegaards bekymring for, hvordan den nye kommissær skal kunne klare de mange opgaver og de mange møder.

»Hvis man ser på, hvor mange kræfter og hvor megen rejsetid den nuværende energikomissær Günther Oettinger har skullet bruge på konflikten omkring Rusland og Ukraine, og hvor meget jeg selv f.eks. har skullet deltage i internationale klimaforhandlinger i forskellig kontekst - det kan bare ikke lade sig gøre med én person,« siger hun til bladet.