ARTIKLER


SF på vej mod endeligt opgør med EU-skepsis

Der er lagt op til fuld EU-opbakning i det nye principprogram, SF skal vedtage ved sit landsmøde i weekenden. Margrethe Auken kalder forslaget tæt på “SF-classic”.
Af Ida Zidore
12. april 2012

SF's landsledelse er kommet med et udkast til et nyt principprogram om EU, hvori det hedder, at partiet fremover vil støtte og videreudvikle Danmarks medlemsskab af EU. 

Det er skærpede ord fra et parti, der tidligere har stået for først decideret modstand og senere skepsis overfor unionen, mener SF-kender og politisk journalist på Weekendavisen Hans Mortensen.

»Når man skriver videreudvikle, så er det et ja til en videreudvikling af EU som union. Så de er jo blevet mere unionister«, udtaler han til netavisen Altinget.

Allerede i begyndelsen af 1990'erne tog SF de første opgør om sin EU-retning, så forslaget har været længe ventet for dele af partiet. De to Europaparlamentarikere Emilie Turunen og Margrethe Auken er blandt de, der hilser landsledelsens nye forslag velkomment.

»Det er en meget klar opbakning til Danmarks medlemsskab af EU, og vi siger endda, at det vil vi videreudvikle. Det ser jeg som en bekræftelse af den konstruktive linje, vi allerede har lagt, hvor vi godt kan se nødvendigheden af EU«, lyder det fra Emilie Turunen. Margrethe Auken supplerer:

»Det er fint, det er lige mig. Hvis det ikk er SF-classic, så er det tæt på.« /O

 

Læs mere: 

Udkast til principprogram for SF samt Altinget-artiklerne SF-ledelsen ønsker mere union og SF-parlamentarikere: Mere EU i principprogram