NOTAT er lukket som medie. Alle aktiviteter er flyttet over i Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), hvor vi viderefører arbejdet med kritisk folkeoplysning og journalistik om EU, demokrati og Europa.
EU-Kommissionen har længe været en varm fortaler for, at man skal omdanne biomasse til benzin og fik endda på et tidspunkt gennemført et krav om, at medlemslandene i 2020 skal erstatte 10 procent af bilernes benzin med benzin, der er lavet på biomasse. Denne politik har været skarpt kritiseret af miljøorganisationer, og en rapport fra Kommissionen giver dem nu ret. Det oplyser Information 4. februar 2012 i artiklen »Biodiesel værre for klimaet end råolie«.
Rapporten, der endnu ikke er offentliggjort, retter et skarpt angreb på biobenzin, der bygger på palmeolie, soyabønner, solsikker, raps og hvede. Når man tager hensyn til, at der bruges gødning til at fremstille disse stoffer, og at skovområder ryddes for at give dem plads, viser det sig, at de øger udslippet af CO2 i stedet for at bringe det ned.
Biodiesel fra indonesisk palmeolie giver således et udslip på 105 CO2 pr. megajoule. Det er langt mere end almindelig olie og ligger på linje med den olie, der udvindeds af tjæresand i blandt andet Canada.
Rapporten møder naturligvis kritik fra producenterne af biobenzin, og den er endnu ikke godkendt af EU-Kommissionen. Mens klimakommissær Connie Hedegaard er kritisk over for biobenzinen, støttes den af den tyske energikommissær Günther Oettinger.