ARTIKLER


Porsche står bag lovforslag i EU-Parlamentet

En ansat i den tyske bilproducent Porsche AG står angiveligt bag et udkast til et lovforslag i EU-Parlamentet. Men EP’s ansvarlige for lovgivning om trafikstøj afviser og siger, han selv har skrevet det.
Af Ida Zidore
17. september 2012

Porsche-koncernen er blevet taget i at være forfatter på et lovforslag i EU-Parlamentet. Det erfarer NOTAT efter at have talt med kilder i Parlamentet.

Flere beviser peger på, at forslaget skulle være forfattet af ansatte i bilkoncernen. Blandt andet beretter kilderne, at Porsches logo stadig figurerede på papiret, da første udkast til lovforslaget blev rundsendt.

Alligevel insisterer EP's ordfører for trafikstøj Miroslav Ouzký på, at han selv har skrevet det.

Det var Parlamentets Transport- og Miljøudvalg, der gik til pressen med beskyldninger om, at Ouzký har været under »under uhensigtsmæssig påvirkning«.

MEP'eren Judith Merkies har bedt om en undersøgelse af sagen.

Lobbygruppers indflydelse på lovgivningsprocessen i EU-Parlamentet er et velkendt fænomen og baggrunden for en ny film med titlen The Brussels Business.

DEO viser filmen The Brussels Business onsdag d. 26. september 2012 i Vester Vov Vov, København. Læs mere og tilmeld dig på www.deo.dk.