ARTIKLER


Pensionsskat kan give problemer

Pensionsskatten giver forskellige beløb i de forskellige år. Denne gang giver den os 30 milliarder. Næste gang er vi måske ikke så heldige.
Af Sven Skovmand
17. april 2012

I 2011 gav pensionsskatten Danmark en ekstra indtægt på ikke mindre end 30 milliarder kroner. Det betød, at den offentlige danske gæld røg ned under EU’s magiske grænse på 3 procent af bruttonationalproduktet. Men så heldige vil vi ikke altid være.

Det siger professor og tidligere overvismand, Torben M. Andersen i artiklen »Pensionsskat kan bringe Danmark i konflikt med finanspagt«, der stod i Information 8. februar 2012. Han gør opmærksom på, at pensionsskatten svinger fra år til år, og at vi derfor let kan få år, hvor det offentlige underskud virker meget stort.

Det kan give problemer i forhold til den finanspagt, som Danmark vil tilslutte sig. For hvis der kommer en egentlig straffeforanstaltning for at overskride grænsen på de tre procent, kan Danmark godt være så uheldig at blive ramt.

Professoren opfordrer derfor til, at man laver en ordning, som sikrer, at skattebetalingerne kommer til at forløbe mere jævnt over tiden, end de gør i øjeblikket.