ARTIKLER


Ny kampagneside skal skabe debat om EU

EUModstand2012 har skabt en kampagneside, der er en efterligning af formandsskabets hjemmeside for at skabe opmærksomhed om EU-debatten og demokratiet.
Af Signe Pejstrup
16. marts 2012

Pressemeddelelse: Ny EU-kampagne skal styrke dialog mellem tilhængere og kritikere

Det danske EU-formandskab lancerer i dag kampagnesiden EUmodstand2012, som skal informere om folkelige aktiviteter under topmøderne og skabe dialog med EU-kritikerne.

Det danske EU-formandskab skal bruges til at skabe mere debat mellem EU-kritikerne og tilhængerne.

Derfor lancerer regeringen i dag en opsigtsvækkende ny kampagneside for det danske EU-formandskab under overskriften EUmodstand 2012 - Danish Resistance to the Council of the European Union.  

Danmark har det næste halve år mulighed for at sætte fingeraftryk på EU's dagsorden, ligesom formandskabet er en oplagt lejlighed til at sætte fokus på EU-samarbejdet i Danmark, siger europaminister Nikolai Wammen (S).

Kampagnesiden er et forum for de mange danskere, der er skeptiske over EU's stigende indflydelse på deres hverdag.

Regeringen er blevet opmærksom på behovet for øget debat efter at mere end 15.000 danskere inden for få uger har skrevet under på et krav om en folkeafstemning om EU's finanspagt.

På siden eumodstand2012.dk kan man finde informationer om EU's betydning for velfærd, demokrati, løn og arbejdsforhold og, som et supplement til det officielle program, leverer siden et overblik over folkelige aktiviteter under formandskabet.

Det gælder blandt andet demonstrationen "Forandring Nu!" i forbindelse med Ecofin-mødet i København den 29. marts og markeringen mod social dumping i Horsens den 24. april.