ARTIKLER


Liberal Alliance går imod Europagten

»Vi er det første klassiske borgerlige parti, der nu går væk fra den Uffe Ellemannske tænkning, hvor bare der stod EU foran, så skulle vi uanset indholdet være positive,« udtaler Anders Samuelsen.
Af Sven Skovmand
6. januar 2012

I et interview i Politiken den 2. januar 2012 tager Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, klart afstand fra Europagten og opfordrer i det hele taget til, at Danmark holder sig så langt fra den hårdt ramte euro som muligt.

Han siger i interviewet, at hans parti er begejstret for de oprindelige grundelementer i det europæiske samarbejde, men at samarbejdet i øjeblikket går i en forkert retning.

»Man bevæger sig væk fra en kerneidé til at have nogle af de sygdomstegn man også har i velfærdssamfundet. Man går fra at have et stærkt fællesskab, hvor folk kan udleve deres drømme til, at man bygger et bureaukrati op, hvor vi har et system, der skal redde alle, og så redder det faktisk ingen overhovedet.

Vi er det første klassiske borgerlige parti, der nu går væk fra den der Uffe Ellemannske tænkning, hvor bare der stod EU foran, så skulle vi uanset indholdet være positive. Det er noget nyt i dansk politik, men jeg tror, at det er rart for rigtig mange mennesker at opleve, at nogen tør sige fra - som den lille dreng i kejserens nye klæder,« siger han til avisen