ARTIKLER


Jens Rohde opfordrer til at tage stemmeretten fra Ungarn

I et interview i Politiken argumenterer medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, Jens Rohde, for, at Ungarn skal fratages deres stemmeret i EU, hvis ikke deres forfatning ændres.
Af Anders Holst Bundgaard
30. januar 2012

Jens Rohde mener, at Ungarn under premierminister Victor Orbán, er ved at undergrave EU's grundlæggende værdier: 

»Den måde, Victor Orban, Ungarns premierminister, udfordrer de principper, som EU bygger på, udgør en lige så stor trussel mod EU som den økonomiske krise. Vi kan ikke leve med, at et land trodser det grundlag, som det selv har meldt sig ind i EU på baggrund af,« siger Jens Rohde til Politiken.

Han kritiserer de europæiske socialister i Europa-Parlamentet for at være tilbageholdene med sanktionstrusler. Jens Rohde er modsat positiv over, at Helle Thorning har sat spørgsmålet om Ungarn på dagsordnen i EU. 

Han mener dog, at Danmark som nuværende formandsland, skal være forsigtig med at gå enegang i kritikken af Ungarn, da det ville kunne undergrave vores forhandlingsposition over Østeuropa generelt.

Læs hele interviewet med Jens Rohde i Politiken.

For en gennemgang af Ungarns økonomiske situation, læs følgende artikel i Magasinet rØST: Ungarn får endnu én over snuden