ARTIKLER


IMF stiller krav til Tyskland

Valutafonden mener, at tyskerne skal sætte deres lønninger i vejret
Af Sven Skovmand
27. juli 2012

.

Den Internationale Valutafond, IMF, opfordrer i en rapport om Tyskland landet til at sætte lønningerne i vejret og dermed forøge det hjemlige forbrug, oplyser EUobserver.com onsdag den 9. maj i artiklen »IMF tells Germany to do more for eurozone«.

Rapporten siger, at Tyskland som Eurozonens største økonomi kan spille en afgørende rolle i at klare de udfordringer, som krisen har skabt. Og i den sammenhæng er det vigtigt, at en større del af Tysklands økonomi bygger på et hjemligt forbrug. Og det opnås bedst ved, at tyskerne sætter deres lønninger i vejret.

I øjeblikket bygger Tysklands økonomi i høj grad på landets store eksport, og den vil naturligvis gå ned, hvis lønningerne stiger. Men da en stor del af eksporten går til de øvrige eurolande, vil det kun være godt, siger rapporten. Samtidig vil eurolandene få lettere ved at eksportere deres varer til Tyskland.

Rapporten advarer tyskerne mod at være for tilbageholdene over for krisen. For hvis Euroen bryder sammen, vil Tyskland skulle genindføre D-marken, og den vil formentlig stige så kraftigt i kurs, at det for alvor vil skade Tysklands eksport.