ARTIKLER


Holland siger stadig nej til Rumænien og Bulgarien

Holland er nu ene om at sige nej til, at Rumænien og Bulgarien bliver medlem af Schengen-aftalen. Hollænderne er utilfredse med korruptionen og kriminaliteten i de to lande.
Af Sven Skovmand
15. april 2012

Holland siger som det eneste EU-land nej til at lade Rumænien og Bulgarien blive medlemmer af Schengen-samarbejdet. Man forlanger, at der skal foreligge en vurdering, der viser, at fremskridtene mod korruption og organiseret kriminalitet ikke kan rulles tilbage. Og man er ikke tilfreds med en vurdering, der blev foretaget i september, og som viste, at de to lande opfyldte alle de krav, man kan stille til medlemmer af Schengen. Det oplyser EUobserver.com den 14.12.2011.

»Hvis vi giver de to lande nøglen til vores bagdør, må vi være sikre på, at de bevogter den omhyggeligt. Og som EU’s rapport viser, har de stadig problemer med at bekæmpe korruption og organiseret forbrydelse,« sagde den hollandske indenrigsminister Gerd Leers efter et møde med EU’s justitsministre i Bruxelles.

Da det kræver enstemmighed at blive optaget i Schengen-samarbejdet, kan Rumænien og Bulgarien tidligst i juli 2012 blive godkendt som Schengen-medlemmer. Til den tid vil der foreligge en ny rapport om tilstanden i landene.