ARTIKLER


Er dansk spillelov i strid med EU

En professor på CBS mener, at den danske spillelov er i strid med EU-retten. Skatteministeren er uenig
Af Sven Skovmand
15. april 2012

.Den danske spillelov er i strid med EU-retten. Det hævder juridisk professor på CBS, Søren Friis Hansen, over for Berlingske for 19. december 2012 i artiklen »Kampagne for øget spil strider mod EU-retten«.

Søren Friis Hansen begrunder påstanden med, at der intet steds i loven står noget om begrænsning af spillefirmaernes adgang til at reklamere for spil. Og EU-Domstolen har i flere domme slået fast, at der skal være sådanne restriktioner.

»Hvis det viser sig, at omsætningen og udbuddet af spil vokser eksplosivt, så er hele formålet med loven undermineret. Forventningen er, at antallet af spil og spillere vil stige voldsomt, og så opfylder man jo ikke formålet om at bremse spil, siger han.

Skatteminister Thor Möger Pedersen siger hertil, at man må se loven som en helhed, og at den blandt andet gør mere ud af at bekæmpe spillesygen ludomani. Han gør også opmærksom på, at de fleste af spillefirmaerne har været der i forvejen. De har blot handlet uden dansk tilladelse.

Den tidligere marketingdirektør for Dansk Spil, Klaus Lohse, mener dog, at der vil ske en voldsom forøgelse af reklameforbruget. Det gælder især sportspil, poker og kasino, mens der næppe sker forandringer på de andre områder, hvor der stadig er monopol.