ARTIKLER


Tipspengene reddes af Landsretten

Dom i Østre Landsret sikrer Danske Spils eneret – og dermed de 1,5 milliarder kroner der går til idræt og velgørende formål
Af Sven Skovmand
1. december 2006

Det engelske bookmaker-firma Ladbrokes led 15.11.2006 et klart nederlag ved Østre Landsret, skriver Berlingske Tidende 16.11.2006.

Landsretten fastslog, at det er fuldt lovligt, at Skatteministeriet har givet Danske Spil eneret på at sælge spil gennem butikker i Danmark og drive reklame for disse spil.

Dommen vil udløse lettelse i Danmarks Idræts Forbund og de mange andre organisationer, der modtager penge fra Danske Spils overskud.

Ialt drejer det sig om et beløb på omkring 1,5 milliarder kroner.

Spil er undtaget

Det engelske firma havde hævdet, at eneretten for Danske Spil er i strid med EU's bestemmelse om etableringsret og fri udveksling af tjenesteydelser.

Samtidig hævdede firmaet, at Danske Spil fremmer ludomani ved årligt at bruge 170 millioner i reklame for sin spillevirksomhed.

Men begge påstande blev afvist af Landsretten.

Den gjorde opmærksom på, at netop spillevirksomhed er undtaget fra etableringsretten, når der er tale om »tvingende almene hensyn«.

Reten mente heller ikke, at Danske Spil overtrædte bestemmelserne om ludomani, selvom den erkendte, at markedsføringen til tider kunne være massiv.

Ekspert roser Landsretten

Juraprofessor Jens Fejø ved Handelshøjskolen i København siger, at Ladbrokes har lidt et markant nederlag. Han roser også Landsretten for dens behandling af sagen.

»Som jeg læser det, har Østre Landsret været meget dygtig til at tage hensyn til, hvad EF-Domstolen tidligere har sagt i andre sager vedrørende spil,« siger han til Berlingske Tidende.

Ladbrokes har otte uger til at appellere dommen til Højesteret.