ARTIKLER


Kontroludvalg dropper kontrol

EU-Parlamentets udvalg for budgetkontrol godkendte Regionsudvalgets regnskab, skønt der var rettet stærk kritik imod det
Af Ib Roslund
26. marts 2006

EU-parlamentets budgetkontroludvalg droppede i denne uge en planlagt høring af to revisorer, som skulle have berettet om ufuldstændig regnskabsføring i Regionsudvalget.

Formålet med høringen var at give budgetkontroludvalget et bedre grundlag for at godkende eller udskyde godkendelsen af regnskabet for Regionsudvalget i 2004.

Ordfører på sagen, Niels Lundgren fra den svenske Junilistan, anbefalede at vente til efteråret med et godkende Regionsudvalgets regnskaber. Men et flertal af konservative, liberale og socialdemokratiske medlemmer af udvalget valgte alligevel at godkende regnskabet.

»Godkendelsen kan kun skyldes effektiv lobbyisme fra Regionsudvalget, men det viser at budgetkontroludvalget ikke tager dets opgave alvorligt. Hvis Regionsudvalget ikke har noget at skjule, burde det være i dets interesse at få lagt alle kort på bordet,« siger suppleant i udvalget, Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU.