ARTIKLER


Køb bilen i Danmark

Biler er stadig billigere i Danmark end i noget andet EU-land – før skat. Selv i Euro-området er der store forskelle på priserne.
Af Sven Skovmand
18. august 2006

Bilerne er billigere i Danmark end i noget andet EU-land, oplyser Financial Times den 2.8.2006 på baggrund af en rapport fra Kommissionen.

Oplysningen vil nok forbavse danske bilkøbere. Men forklaringen er at prisen ikke indeholder den registreringsafgift, som gør danske biler dyre for danskere.

Udlændinge behøver ikke registreringsafgiften og kan derfor med fordel købe bilen her. Netop på grund af den høje skat sælger bilfabrikanterne deres biler billigt i Danmark.

Et andet billigt billand er Finland, og det er interessant, fordi Finland i modsætning til Danmark er medlem af Euro-området.

Alligevel er de finske biler 30 procent billigere end bilerne i Tyskland.

EU kommer ikke med disse oplysninger af hensyn til forbrugerne. Tværtimod ønsker man at bilerne skal koste det samme overalt, og at de danske biler skal stige i pris.

Derfor giver man også med mellemrum bøder til de fabrikanter af biler, der søger at forhindre at danske biler sælges til udlændinge.