ARTIKLER


Adgang til portotilskud alligevel

Notat vil alligevel få adgang til portostøtte, selvom bladet ikke udkommer ugentligt. Det har Kulturministeren bestemt.
Af Erling Böttcher
24. februar 2006

Sidste nyt i den fortløbende saga om beskæring af portostøtte er at 14-dages aviser som NOTAT alligevel vil få portostøtte. Det vil sige adgang til den nye pulje med bladtilskud til ikke-dagblade med dagbladslignende indhold.

Det fremgår af et svar fra kulturminister Brian Mikkelsen til Enhedslistens medlem af Folketinget, Per Clausen, som har rejst sagen i Folketinget. Da regeringen før jul spillede ud med et udkast til ny støtteordning, den såkaldte »lex Weekendavisen«, kom NOTAT i klemme. Nu var det pludselig blevet et krav for at få støtte at man skulle udkomme mindst én gang om ugen. Det kunne NOTAT ikke leve op til, men levede til gengæld op til alle de øvrige kriterier om »selvstændig produceret indhold om politiske, samfundsmæssige og kulturelle temaer«.

Nu er kulturministeren »indstillet på at udforme den foreslåede støtteordning på en sådan måde at ikke kun ugentlige publikationer omfattes. Det er i øvrigt min umiddelbare opfattelse at en udgivelsesfrekvens på hver anden uge vil kunne leve op til den foreslåede forudsætning om indholdsaktualitet,« skriver Brian Mikkelsen til Per Clausen.

Ifølge svaret vil kravet for adgang til det nye bladtilskud være »dagbladslignende publikationer, som udkommer 2 gange månedligt i mindst 10 måneder pr. år.»