ARTIKLER


SF-netværk imod EU-forfatningen

De fire SF’ere, som har forladt partiets hovedbestyrelse, er fra netværket Ny Venstrefløj, der vil være aktive for et nej ved folkeafstemningen.
Af Ib Roslund
26. januar 2005

Antallet er nej-sigere i SF’s hovedbestyrelse er faldet fra 17 til 13. Fire af dem er gået - Morten Homann (medlem af Folketinget), Peter Goll, Malene Vestergaard og Thomas Søby. Alle har markeret utilfredshed med beslutningen om at anbefale et ja til EU-forfatningen, som blev konfirmeret ved en urafstemning i december.

”Selvom det ikke er hele forklaringen, så et det en del af den”, siger Malene Vestergaard, der fortsat er folketingskandidat for partiet, sådan som også Morten Homann og Peter Goll er.

De tre er også alle medlemmer af styregruppen for netværket Ny Venstrefløj, der blev oprettet i sommeren 2004. Malene Vestergaard oplyser at der er 2-300 personer tilknyttet netværket – heriblandt Thomas Søby.

”Der er brug for internationalt udsyn og videreudvikling af en kritisk og konstruktiv linie i forhold til EU” står der på netværkets hjemmeside www.nyvenstrefloj.dk

”Vi vil debattere venstrefløjens rolle i fremtiden”, forklare Malene Vestergaard og tilføjer: ”Og fastholde den EU-kritiske linie.”

”Op til den kommende folkeafstemning vil vi arrangere nej-møder”, siger hun.

”Vi tror på at vi kan få SF tilbage på det rigtige spor.”