ARTIKLER


Sådan kan børnene lære at elske Euroen

EU's centralbank i Frankfurt lancerer figurerne Anna og Alex, som skal gøre euro-samarbejdet mere populært i næste generation
Af Luise Hemmer Pihl
28. december 2005

.

En informationspakke om EU's pengepolitik er på vej til 50.000 skoler i euro-området, de tolv lande, hvor euroen har erstattet den nationale valuta, skriver Den Europæiske Centralbank (ECB) i en pressemeddelelse 12. december.

»Prisstabilitet: Hvorfor er prisstabilitet vigtig for dig?« spørger ECB-formanden Jean-Claude Trichet skoleelever i alderen ca. 10-14 år. Og svaret får de i ECB-informationspakken, der består af en tegnefilm på 8 minutter, elevhæfter og en lærervejledning med baggrundsinformation.

Anna og Alex er to raske, euro-begejstrede børn, som går igen i informationspakkens materiale, der forklarer, hvorfor inflationsuhyret skal bekæmpes. Det er for at Anna og Alex kan vide at de kan regne med at købe 2 CD'er for deres lommepenge – hver gang.

Onkel Jean-Claude

Der er ingen ende på, hvor godt det er med prisstabilitet, forklarer den rare onkel Jean-Claude. Selv beskæftigelsen har gavn af den, fordi det bliver lettere at sammenligne priser og gøre de mest fordelagtige indkøb – både for den enkelte og for virksomheder.

Det fremgår af informationspakkens forside at Danmark og England har »en særlig status i euro-samarbejdet«, mens Sverige, ligesom de nye medlemslande »endnu ikke har indført euroen«.