ARTIKLER


Bendt Bendtsen kritiserer toldpolitik

Den konservative Bendt Bendtsen kritiserer nu EU's toldpolitik, der er til skade for de erhvervsvirksomheder, der køber billigt ind i ulandene.
Af Sven Skovmand
11. januar 2005

I Børsen for 27.12.2004 kritiserer økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen EU's toldpolitik, der går ud på at beskytte døende industrivirksomheder ved at lægge ekstra told på varer fra ulandene.

EU's politik er til skade for både forbrugerne og de erhvervsvirksomheder, der køber billige varer i ulandene, siger han.

Som eksempel nævner Bendtsen den told på 13,1 procent, som EU i 2003 lagde på sengelinned fra Pakistan. Det betyder at en række virksomheder må finde nye leverandører, hvis de skal kunne klare sig i konkurrencen, og det spilder både tid og penge.

Det er ikke så tit, vi har rost den konservative leder, men her må vi virkelig gøre det. Hvor befriende at en overbevist EU-tilhænger er opmærksom på den forrykte handelspolitik, som Kommissionen fører.

Bendt Bendtsen vil nu føre forhandlinger med Kommissionen og de andre medlemslande om i højere grad at tage hensyn til forbrugernes og erhvervslivets interesser.

Det kan vi kun ønske ham held og lykke med. At vi ikke tror at han får noget ud af det, er en anden sag.