ARTIKLER


Microsoft køber vidner til tavshed

Microsoft giver erstatning for milliardbeløb til de firmaer, der har rejst anklager mod firmaet over for EU-Kommissionen. Det kan gøre det sværere for EU at vinde retssagen mod gigantfirmaet, men man opgiver ikke.
Af Sven Skovmand
26. november 2004

EU-kommissionen kan få problemer med sin retssag mod Microsoft, fordi næsten alle de firmaer og organisationer, der blev generet af Microsoft, nu har indgået forlig med Bill Gates's selskab, skriver Jyllands-Posten 15.11.2004

Microsoft har givet erstatninger for adskillige milliarder kroner og har dermed sikret sig at firmaerne ikke længere slutter op om anklagerne mod Microsoft, der beskyldes for at misbruge sin stærke stilling på computermarkedet.

Det eneste firma, der stadig støtter Kommissionen er Real Networks, der står bag lyd- og billedprogrammet Real Player.

Dette program mister ifølge Kommissionen stadig terræn i forhold til Microsoft, og man frygter at Microsoft vil slå det ihjel gennem gratis tilbud på samme måde, som man i sin tid kvalte internet-firmaet Netscape.

Selvom Kommissionen måske nu står svagere i retssagen mod Microsoft, vil man dog ikke give op. Og man vil netop bruge de mange forlig som bevis for den frygtindgydende styrke, som Microsoft har.

Kommissionen har idømt Microsoft en bøde på lidt over 3 milliarder kroner, men EU-domstolen har endnu ikke taget stilling til den. Det sker sandsynligvis først om et års tid.