ARTIKLER


Kommissionen var enig om direktivet

Såvel den svenske socialdemokrat Margot Wallström som den danske Poul Nielson står bag Kommissionens forslag om at liberalisere serviceydelser.
Af Staffan Dahllöf
12. juni 2004

Uanset hvad den belgiske kommissær siger, kan han ikke løbe fra, at han har stået bag det stærkt kritiserede servicedirektiv.

Da kommissionen vedtog forslaget den 13. januar 2004, var alle 20 medlemmer af Kommissionen tilstede. Ingen af dem protesterede mod beslutningen.

Det fremgår af beslutningsreferatet fra mødet, som er tilgængeligt på Kommissionens elektroniske hjemmeside.

Kun den portugisiske kommissær Antonio Vitorino, der har ansvar for det retlige samarbejde, bad om at få sin mening skrevet ned.

Han ville have slået fast, at direktivforslaget ikke skal opfattes som en forhåndsafgørelse af et igangværende arbejde, som går ud på at harmonisere en juridisk konvention, der har fået navnet Rom I.

De manglende protester

Den danske socialdemokrat, udviklingskommissær Poul Nielson, og den svenske socialdemokrat, miljøkommissær Margot Wallström, sagde altså ja til forslaget.

Det samme gælder også for den belgiske socialist, forskningskommissær Philippe Busquin, som i belgisk presse nu kritiserer forslaget.

Den kritik gik Busquin og andre socialdemokrater i Kommissionen stille med på det afgørende tidspunkt, skriver avisen La Libre Belgique.

Busquins kabinetchef skal ganske vist have taget forbehold over for forslaget på det forberedende møde den 8. januar, men det fik altså ingen betydning.

(Hjemmesideboks)

Mødeprotokollen PV (2004) 1641 final er tilgængeligt gennem http://europa.eu.int/comm/secretariat_general/index_en.htm