ARTIKLER


3000 udenlandske aktivister ventes i København

Det alternative topmøde i København om to uger er ved at tage form. Indkvarteringen af de mange tilrejsende er også på plads.


Af Solveig B. Berner
6. december 2002

Der kommer 3000 udenlandske aktivister til København for at deltage i det alternative topmøde i forbindelse med EU-topmødet i Bella-Centret om to uger.

Det oplyste koordinator i NGO Forum-Stop Volden, Sofie Krogh Andersen, på et pressemøde i sidste uge om de alternative arrangementer på Holmen og i de københavnske gader.

 

Det har hidtil knebet med at skaffe husly til de mange tilrejsende, men et nedlagt Røde Kors flygtningecenter på Amager er nu blevet stillet til rådighed. Det kan huse 2000 overnattende gæster. Resten indkvarteres på skoler og lignende steder, mens de tilrejsende danskere må sørge for privat indkvartering eller hotel.

 

NGO Forum-Stop Volden danner rammen omkring de 68 organisationer, der vil være repræsenteret med deres forskellige politiske debatarrangementer, udstillinger og workshops både for børn og voksne på NGO-messen på Holmen i København fra fredag eftermiddag den 13. til søndag aften den 15. december.

 

Et af højdepunkterne under det alternative topmøde bliver en kæmpe demonstration lørdag kl. 13.30 fra Enghave Plads til Rådhuspladsen, hvor man forventer et fremmøde på mellem 10.000 og 15.000 deltagere, hvis det bliver fint vejr. Svigter vejret derimod bliver der nok nærmere 5.000 deltagere, vurderer den anden koordinator i NGO Forum, Rune Lund.

 

Man har dog valgt at kalde demonstrationen lørdag eftermiddag for et folkemøde, fordi demonstrationen ikke får en fælles parole. Derimod vil optoget være delt i forskellige politiske blokke, med hver sine budskaber.

 

NGO Forum arbejder også på at oprette et videolink, hvor NGO’ere skal debattere med EU-ledere via to storskærme henholdsvis på Holmen og i Bella-Centret.

»Udenrigsministeriet har sagt god for ideen og vil stå for den praktiske del i Bella-Centret. Så vi arbejder på at få Stats - og Udenrigsministre til at deltage,« siger Sofie Krogh Andersen optimistisk.

 

NGO Forum efterlyser for tiden frivillige medarbejdere, blandt andet til at klare det store arbejde i forbindelse med indkvarteringen af de 3000 udenlandske gæster.