MAGASINER


Hvordan løser EU flygtningekrisen?

marts 2016

Hvordan løser EU flygtningekrisen? Det er spørgsmålet, som denne måneds NOTAT tager udgangspunkt i, og det er ikke helt nemt at besvare. For uanset, hvor mange forskellige idéer og løsninger, der er blevet fremlagt, så kan EU-landene ikke blive enige. Selv de aftaler, der allerede er indgået, rykker sig ikke ud af flækken. I stedet fortsætter landene med at tolke reglerne i Dublin-forordningen på hver deres kreative måde. Resultatet er, at alle tænkelige kneb bliver brugt til at skubbe flygtninge over til de andre for at holde dem væk fra egen dør.

EU er efterhånden nået til et sted, hvor Unionen er ved at gå i opløsning. Opbakningen til EU er stærkt dalende blandt medlemslandene, og den frie bevægelighed er stort set sat ud af kraft. Samtidig er der blandt mange EU-lande en tendens til, at tilknytningen til de højrenationalistiske partier er stigende. Opbakningen til dem vil vokse, indtil der er en bæredygtig løsning på flygtningekrisen. 

Her på NOTAT ser vi derfor frem til, at Kommissionen snart fremlægger et nyt forslag til en revision af Dublin-forordningen.


INDHOLD:

Leder: Det store kyllingspil

Flygtningene som kom - og som blev

Derfor søgte Abo og Muhammad asyl i to EU-lande

Glem konventionerne

Det er ikke svært at finde løsninger

Humanitære hjælpearbejdere skal kunne straffes

Disse lande får penge for at holde flygtninge væk

Flygtningekrisen skaber interne kampe i EU's medlemsstater

Strid om flygtninge føjer sig til rækken af EU's kriser

Bagsiden: Den kulturelle forklaring