ARTIKLER


Steven Woolfe, medlem af EU Parlamentet for det engelske parti UKIP.

Flere artikler
Gå til forside

Kategorier:

Kun én dansker stemte imod Juncker

Forslaget om at afsætte Jean-Claude Juncker som Kommissions formand, på grund af hans involvering i Luxembourg skatteskandalen, blev nedstemt, og han kan nu sidder sikker i sin stol.


Af Sven Skovmand
19. december 2014

Mens Juncker næppe får sin store fond til at lykkes, behøver han ikke frygte for sin egen skæbne som formand for Kommissionen.

Ved en afstemning torsdag den 27. november 2014 i EU-Parlamentet stemte kun 101 for, at man skulle afsætte Juncker på grund af hans ansvar for Luxembourgs skattefiduser. 461 stemte imod, mens 88 stemte blankt. Det oplyste Politiken fredag den 28. november 2014 i artiklen »EP freder Juncker trods afsløring af skattely«.

Af de danske medlemmer stemte kun Folkebevægelsens Rina Ronja Kari for at afsætte Juncker. De øvrige danske medlemmer stemte enten for Juncker eller undlod at stemme.

Deres begrundelse for ikke at stemme for forslaget var, at det var stillet af grupper, der er kritisk indstillet over for EU, blandt andet det britiske UKIP.

Men Steven Woolfe fra UKIP mener ikke, at afstemningen har været uden betydning.

»Skandalen om, hvad Juncker gjorde som de store virksomheders ven, går ikke væk, bare fordi hans EU-føderalistiske venner har nedstemt vores forslag,« sige han ifølge Politiken.